Hunden Edit tvättar tassarna

  • 149 kr

Hunden Edit är allra, allra bäst på att tvätta sina tassar. När hon har lekt utomhus tvättar hon tassarna, innan hon ska äta mat tvättar hon tassarna och om när

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Hunden Edit är allra, allra bäst på att tvätta sina tassar. När hon har lekt utomhus tvättar hon tassarna, innan hon ska äta mat tvättar hon tassarna och om när hon ska baka tvättar hon tassarna. En dag är tvålen försvunnen på Edits förskola. Åh, nej! Vad ska de göra om de inte hittar tvålen?

Räven Ralf borstar tänderna, Hjälten Hjalmar klär på sig och Hunden Edit tvättar tassarna är de tre första böckerna i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare! Varje bok har sin egen lilla hjältefigur som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi. Borsta tänderna, klä på sig och tvätta händerna. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor.

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två pojkar och en bonusdotter i åldrarna 0 6 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.

____________________________________________
Tyckt av de som läst:
"Att tjata om att tvätta händerna hemma är något jag gör huuuuur ofta som helst. Det är inte bara hemma jag tjatar utan även på jobbet som förskollärare. Denna bok kommer att underlätta både i hemmet och på förskolan. Tyckte att det var perfekt att storyn om tvätta händer togs upp både i hemmet och på förskolan.
Alla tre böcker är skrivna på ett humoristiskt pedagogisk sätt som faller mig i smaken. Det är mer text än vad jag hade förväntat mig men otroligt lätt läst. De olika humoristiska inslagen gör att barnen intresse hålls vid liv fast man läser om "tråkiga" vardagsbestyr. Bra att genus perspektivet finns med att familjer kan se olika ut och att man kan ha vilka kläder man vill. Böcker som borde finnas i alla hem. Jag ser fram emot och hoppas verkligen att Amanda Thörn och Tinna Ahlander gör fler böcker"
Emma

"Hunden Edit igår i en serie böcker där olika vardagsbestyr tas upp. Tidigare har vi läst Räven Ralf borstar tänderna. Boken om Edit gillar vi och den är t.o.m. ännu bättre än Räven Ralf. Edit är lite roligare och i den här har författaren fått till språket lite mer. Det tilltalar mer och har ett bättre läsflyt i denna. Inte för det var dåligt i boken om Ralf. Vi gillar att barnen inkluderas i berättelsen när direkta frågor ställs till dem. Sonen är redan otroligt duktig och noga när han tvättar sina händer, men en påminnelse är aldrig fel. Hela serien vore något att ha på förskolan med läsning och arbete runt efter. Även i Edit är illustrationerna otroligt fina. Vi gillar de milda fina färgerna och söta små vovvarna. Boken riktas mot ålder 3-6 år, där passar den väldigt bra in tycker vi. Men den funkade även bra till sonen som blir 8 i vår. Ibland finns det bara ork att lyssna på en kortare bok. Den gick även fint att läsa själv för sonen!"
Villivonkansbooks

"Detta är en av tre böcker i en ny bilderboksserie om olika rutinsituationer i barns liv som lätt kan bli konfliktfyllda. I de andra böckerna är det fokus på tandborstning och klädpåtagningen, men i boken vi recenserar idag är det handtvätt som gäller!
I boken möter vi hunden Edit vars superförmåga är att hon är grymt bra på att tvätta händerna!
Boken är genomgående en positivt utformad inspirationssaga som skapar härliga vibbar kring handtvättning.
Extra tokigt blir det när tvålen försvinner på förskolan och djurungarna börjar förtvivlat leta då de vill tvätta händerna.
Det blev roligt tyckte I (5 år) då djurungarna till slut hittar tvålen - tillsammans med pedagogen som suttit och luktat på den i en garderob!
Under en fnissig paus funderade vi på om hennes pedagoger på förskolan gör likadant? I konstaterar fnissigt nej. Eller jo kanske när barnen gått hem? funderade I vidare. Ja, vem vet?
Annat som I (5 år) uppskattade var handtvätt-sången som fanns i boken som hon särskilt lyfter upp när vi samtalar om boken efteråt.
En väldigt bra sak jag som pedagog tänkte på var sättet som författaren lyfter fram utforskandet i samband med handtvätt. Skapa bubblor med tvålen osv - något som fascinerar många barn! Men som många vuxna säger nej till lite väl fort.
Boken avslutas med en uppslag med "tvätt händer"-skola av ett filosofiskt slag. Barnet får fundera och reflektera kring sin handtvätt osv. Min I började direkt titta och lukta på sina händer, kluriga tankar verkade snurra runt i hennes huvud.
En viktig detalj med boken är att vissa barn kanske har behov av bildstöd där handtvättningens olika sekvenser finns tydliggjorda. Detta är såklart bra för alla barn, men ofta extra nödvändigt om man har ett barn med adhd eller autism (men det är såklart väldigt individuellt!).
Någon sådan bildstöd-detalj innehåller ej boken, utan den skapa överlag en positiv härlig stämning kring handtvätt och rutinen tydliggörs genom en saga som förmodligen inte blir så tydligt som har svårigheter med handtvätten utifrån det perspektivet där bildstöd vore ett bra stöd.
Alla har såklart inte det behov - men vill ändå lyfta så föräldrar/pedagoger lättare kan avgöra om boken är rätt för just er.
För min I funkade boken finemang och kändes som att den verkligen gjorde sitt syfte.
Illustrationerna av Tinna Ahlander är väldigt fina och skapar en helhet tillsammans med texten."
Barnboksfamiljen