Honungsmjölk för tre - En bok om hur svårt det kan vara att leka tre

  • 149 kr

Kaja har två kompisar som heter Kotte och Carmen. Kotte och Carmen har kaniner, men det har inte Kaja. Kaja har bara en kaninposter.

Kaja har två kompisar som heter Kotte och Carmen. Kotte och Carmen har kaniner, men det har inte Kaja. Kaja har bara en kaninposter. Hennes pappa tycker att riktiga kaniner bajsar för mycket. För att få leka med de andra kommer Kaja på en plan, hon kan säga att hon har en vildkanin, som bor på ängen utanför.
Honungmjölk för tre är en berättelse om hur lätt det är att känna sig utanför och hur svårt det kan vara att leka tre.

Tove Pierrou är bosatt i Belgien och jobbar med EU-frågor och kommunikation. Hon debuterade som barnboksförfattare 2015 med Småkrypsboll, illustrerad av Joanna Hellgren. Boken vann priset Snöbollen för bästa bilderbok.

_____________________________________

Tyckt av de som läst:

"En jättebra bilderbok om ett ständigt aktuellt ämne. Ett "leka-tre-drama"."
Lisa Bjärbo, Bladen brinner

"Härliga illustrationer och en fantasifull text. En härlig bilderboksupplevelse."
Christina Wedenmark, BTJ

"Honungsmölk för tre smakar mycket bra. Jag hoppas på många fler böcker."
Bodil Juggas, Arbetarbladet

"Det här är en söt bilderbok. Boken tar upp temat hur svårt det kan var att leka tre, men ger även exempel på lek som passar bra när man är fler."
Barometern

"Jag rekommenderar boken till landets alla förskolor, där det allt som oftast uppstår svårigheter då man ska leka och vara fler än två. Berättelsen kan både förebygga och bearbeta dilemman som förskolebarn ofta hamnar i."
Synneve Hagström, Miljömagasinet

"Ännu en toppenbok av Tove Pierrou som vi väntat på sedan Småkrypsboll, 2015 års bästa bilderbok och vinnare av snöbollen.
Vår son på tre år tycker om boken som berättar en fin och tänkvärd historia om vänskap, utanförskap och konsten att hitta tillbaka till sina vänner trots att man saknar något som känns nödvändigt för att tillkalla uppmärksamhet"
Småbarnsförälder