Hjälten Hjalmar klär på sig

  • 149 kr

Hjälten Hjalmars magiska kraft är att han är superdundersnabb och framförallt superdundersnabb på att ta på sig kläderna på morgonen. Hjalmar förstår knappt sjä

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Hjälten Hjalmars magiska kraft är att han är superdundersnabb och framförallt superdundersnabb på att ta på sig kläderna på morgonen. Hjalmar förstår knappt själv att han är så snabb som han är, han liksom bara är det. Men en inte så vanlig morgon orkar Hjalmar inte vara superdundersnabb. Han förstår ingenting. Har han tappat sin magiska superdunderkraft?

Räven Ralf borstar tänderna, Hjälten Hjalmar klär på sig och Hunden Edit tvättar tassarna är de tre första böckerna i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare! Varje bok har sin egen lilla hjältefigur som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi. Borsta tänderna, klä på sig och tvätta händerna. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor.

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två pojkar och en bonusdotter i åldrarna 0 6 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.


____________________________________________
Tyckt av de som läst:
"Fantastiskt! Denna bok tycker jag hjälper barnen att förberedda sig på att klä på sig på morgonen, och hur man kan hantera olika känslor som uppstår i kroppen. Ger bra tips på hur man tillsammans med någon vuxen kan göra för att underlätta diskussioner som kan uppstå på morgonen när det ska väljas kläder.
Alla tre böcker är skrivna på ett humoristiskt pedagogisk sätt som faller mig i smaken. Det är mer text än vad jag hade förväntat mig men otroligt lättläst. De olika humoristiska inslagen gör att barnen intresse hålls vid liv fast man läser om "tråkiga" vardagsbestyr. Bra att genus perspektivet finns med att familjer kan se olika ut och att man kan ha vilka kläder man vill. Böcker som borde finnas i alla hem. Jag ser fram emot och hoppas verkligen att Amanda Thörn och Tinna Ahlander gör fler böcker."
Emma

"Hjälten Hjalmar klär på sig ingår i en serie av tre böcker om vardagsbestyr. Strida med barnen om kläder är väl något alla föräldrar fått göra nu och då. Sonen hade en kort period när han inte ville ta på sig för några år sen, men nu när han är lite större rasslar det bara till så är han klar. Snälla superhjältar är perfekta att ha till hjälp när barnen ska ta på sig kläder eller borsta tänderna. Det blir en lite extra pepp vid läsning när barnen bjuds in i berättelsen genom frågor och funderingar. Det gillar jag! Berättelsen om Hjalmar är väldigt gullig och vi blir på bra humör när vi läser boken. Den är lättläst och enkel att förstå samtidigt som den är pedagogisk utan att blir präktig. Sonen är lite i största laget för boken med sina snart åtta år, men han hade inget emot att läsa den ändå. Är barnen runt målgruppen 3-6 år passar den alldeles utmärkt. Hela serien har ljuvliga illustrationer i milda fina färger, det syns att de hänger ihop. De är så fina att jag vill ha dem och skylta med i hyllan eller bara låta ligga framme på bordet. Jag håller tummarna att serien utvecklas vidare med fler fina delar!"
Villivonkansbooks

"Detta är en av tre böcker i en ny bilderboksserie om olika vardagsrutiner som ofta är konfliktfyllda i vardagen med barn. I de andra böckerna är det fokus på tandborstning och handtvätt, men boken vi recenserar idag handlar om påklädning.
Som jag lyft upp tidigare så passar rutinböckerna förmodligen inte lika bra om ens barn är i starkt behov av tydliggörande bildstöd, t.ex vid autism.
Då känns boken för långdragen och rutinsituationen för otydlig. Nu generaliserar jag men mitt intryck är att boken ändå passar bättre vid mer normtypiska behov. Min I (5,5 år) har verkligen uppskattat denna boken. Hon gillar hur upplägget är att Hjalmar är en superhjälte precis som övrig familj. Hon tycker det är roligt när man ser mamma susa förbi i fönsterrutan påväg till månen och hur hon vid hemkomst fortsätter ha på sig sin rymdhjälm.
Många små detaljer som I uppskattat och funnit underhållande.
Utifrån rutinsituationen att ta på sig kläder har boken också fungerat bra. Hon har tidigare tagit extrem lång tid på att ta på sig kläderna på morgonen, men sedan vi läst om Hjalmar ett antal gånger har hon börjat välja kläder själv om kvällarna som hon lägger fram på en stol. Vilket ändå underlättat morgonen därpå.
Tydligt framsteg där boken varit inblandad, eftersom Hjalmar är en superhjälte lockas hon också extra mycket till berättelsens kärna via hans karaktären.
Boken berör betydelsen av vila och återhämtning på ett bra sätt.
Tinna Ahlanders illustrationer är fina och avskalade på ett sätt som kompletterar berättelsen bra. Hela serien tycker jag själv är riktigt snygga och borde absolut få ta plats på en boklist med framsidan utåt.
Boken är läsvärd enligt oss!."
Barnboksfamiljen