Det börjar med ett frö - Vacker bok

  • 99 kr

I denna rimmande bilderbok följer vi hur ett väldigt litet frö växer upp till att bli ett väldigt stort lönnträd.Häng med på resan genom årstiderna.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

I denna rimmande bilderbok följer vi hur ett väldigt litet frö växer upp till att bli ett väldigt stort lönnträd.
Häng med på resan genom årstider och år, och se hur fröet förvandlas från skott till ungt träd, ända tills det till slut är ett stort träd med grenar och rötter som breder ut sig över bokens sidor.
Allteftersom trädet växer fylls det av underbara skogsvarelser kaniner och ekorrar, fjärilar och ugglor som alla gör det till sitt hem.
Det börjar med ett frö är en vacker och tankeväckande bok som berättar om naturens utveckling.
Boken blir en fin gåva, med guldfoliering, påkostat papper och en utvikbar plansch som berättar mer om lönnträd.

JENNIE WEBBER är konstnär och bor i London. Hon skildrar gärna naturens mångfald och komplexitet i sina verk.
Genom att visa oss hur fantastisk naturen är hoppas hon att vi ska bli mer angelägna om att bevara den.

LAURA KNOWLES är författare och älskar naturhistoria, ord och bild.

____________________________________________________________________________

Tyckt av de som läst
"Boken är genomgående vackert och noggrant tecknad, in i minsta detalj, läsupplevelsen är både underbar och tankeväckande. Själva utformningen av boken gör att hela historien känns lyxig och exklusiv - precis som fröets mirakel."
Belinda Graham, Tidningen Kulturvinden

"Jag tycker om att hålla boken i min hand. Den är så vacker med titeln i sirliga guldbokstäver.
Vi får följa hur ett litet frö växer upp till ett stort lönnträd. På resan genom årstider och år förvandlas det till ett skott och senare ett ungt träd för att sluta som ett träd som breder ut sig över boksidorna. Vi får också träffa de djur – kaniner, ekorrar, fjärilar och ugglor – som gör det till sitt hem. De sista sidorna kan fällas ut till ett uppslag med mer direkta fakta om lönnen. Ett träd kan skapa 10 000 frön om året, bli 35 meter högt och leva i 400 år.
Det är en helt intagande volym med finstämt färglagda teckningar. Bilderna är varsamt framställda med rara små djur att upptäcka i och kring trädet. ”Det börjar med ett frö” kan bli en lämplig present nu när våren närmar sig och naturen vaknar till liv igen. Jag ser det som ett praktverk att spara i flera generationer.
Barnen finner efter hand tillsammans med en vuxen nya lager i berättelsen. Kanske är det klurigt för de allra yngsta att greppa den mening som går utöver det rent konkreta. Men vi ska inte underskatta de minstas poetiska sinne och deras förundran inför livets mysterium.
Anne-Charlotte Östman, Litteraturmagazinet.se