Adjö, herr Muffin

  • 89 kr

Prisbelönt bilderboksklassiker om när ett älskat marsvin dör. Augustprisvinnare 2002 och tillika bilderboksklassiker - av två av våra främsta bilderboksskapare.

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen ovan får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Prisbelönt bilderboksklassiker om när ett älskat marsvin dör.

Augustprisvinnare 2002 och tillika bilderboksklassiker - av två av våra främsta bilderboksskapare Ulf Nilsson och Anna-Clara Tidholm - om hur det kan vara när ett älskat marsvin blir sjukt och dör.

Herr Muffin tänker tillbaka på sitt liv. En gång var han ett ungt och starkt marsvin som kunde kånka och bära på gurkor men nu är han gammal, trött och grå.
Han minns och gör en liten lista:
Jag har haft det bra, bättre än de flesta.
1 mycket klok och vänlig fru. 1 blått litet hus med egen brevlåda. 6 små lurviga barn. 3 gånger om dagen kelad med. 728 hela gurkor under livet. 2555 fång gräs, hö och maskrosor. Och post då och då i brevlådan.

En onsdag får han plötsligt ont i magen.
____________________________________________

Tyckt om boken:

"Underbar liten bok som beskriver hur det är att ta avsked av någon man älskar, i boken ett marsvin. Kan läsas med stort behåll även som tröstebok för vuxna."
Ingrid

"En av de finaste böckerna sen min barndom. Extremt sorglig så har aldrig kunnat lyssna på den utan att gråta och även nu när jag har växt upp gråter jag av den"
Forsgren

"Är det svårt att prata med barnen om Döden, då är det här rätt bok. Ta fram den, läs tillsammans. Inget som skrämmer, inget som göms undan. Men som berättar hur det är.
- Det här va den bästa bok jag har hört i hela mitt liv, sa femåringen då vi läste den för tredje gången."
Margareta


"Bra bok att prata om döden med min son 5 år. Varm och kärleksfull. Mycket fint skriven. "Mamma, det är så sorgligt att jag nästan gråter" och det gjorde vi lite, tillsammans."
Nina