5 år

Ett barn som fyller 5 år är fyllt av äventyrslusta. Verkligheten och fantasin går ihop och femåringen skapar sin egen fantasivärld med de mest fantastiska historier. Om man har tur kan man bli inbjuden att få vara med!

Femåringen är nyfiken på allt och det är inte ovanligt att man i den här åldern har högt ställda förväntningar på de presenter man hoppas få. Hos många 5-åringar står t.ex. "en levande dinosaurie" högst upp på önskelistan!

Spel är alltid utmärkta presenter till ett barn som fyller 5 år. Det är så mycket man lär sig genom spel och det är också något som alla i familjen kan delta i.

Fantasin utvecklas enormt mycket i den här åldern eftersom barnets språkutveckling för det mesta har kommit ganska långt. Rollekar av olika slag är mycket roligt. Ännu roligare blir det om mamma och pappa också är med!

Är det en födelsedag på våren eller sommaren är presenter som går att använda utomhus väldigt bra. Även pysselsaker börjar bli kul i den här åldern och ofta kan barnet sitta koncentrerat under mycket långa stunder om man har något roligt att pyssla med.