Sakapuss - Spel om loppor från Djeco

  • 99 kr

Ett snabbt spel där det gäller att se till att löss, loppor och fästingar försvinner från katterna.Från Djeco.10 minuterFrån 6 år3-5 spelareBra present till kal

Denna vara är tyvärr slut. Genom att du trycker på knappen får jag veta att det finns ett intresse för produkten och kommer då genast försöka beställa hem fler exemplar. Om jag lyckas få tag på fler exemplar kommer jag kontakta dig så fort varan finns på hyllan igen. Givetvis binder du inte upp dig att köpa något och aviseringen är så klart helt kostnadsfri.

Allt gott!
Mr Humblebee

Ett snabbt spel där det gäller att se till att löss, loppor och fästingar försvinner från katterna.

Från Djeco.

10 minuter
Från 6 år
3-5 spelare
Bra present till kalas
Bra på resa 8,5 x 11,7 x 2,8 cm


Spelets mål: Att ha så lite parasiter som möjligt när spelet är slut.

Spelregler: Om man inte är så många som spelar, så använder man bara en del av katterna. De övriga lägger man undan. Ex : Är man 3 spelare, tar man 3 serier med 4 lika katter. Blanda de utvalda katterna och dela ut dem till spelarna. Parasiterna, duschen och insektsmedlen blandas och läggs i en hög upp och ned mitt på bordet. Målet är att först få 4 likadana katter. Man spelar i tur och ordning. Spelarna tar samtidigt ett kort från sin hand och ger det med framsidan dold till sin granne till vänster. De tittar på korten och gör sedan samma sak en gång till ... tills en av dem har fyra likadana katter på hand. Då knackar han på talongen och de andra gör omedelbart samma sak. Den som blir sist tar ett kort från talongen och lägger det framför sig.

Det finns 3 typer av kort: 

- parasiter: de står för ett antal löss, loppor eller fästingar.

- insektsmedlen: när man tar upp ett sådant kort blir man av med en sorts parasiter (löss, loppor eller fästingar), om man har några. Om inte lägger man tillbaka kortet underst i högen.

- duschen: när en spelare får det kortet blir han av med alla sina parasiter.

Duschen, insektsmedlen och parasiterna (när man blivit av med dem) läggs tillbaka underst i högen.

OBS: Om den spelare som slog på högen först hade tagit fel och inte har 4 likadana katter, måste han ta de 2 översta korten i högen. När en omgång är klar så sparar man de parasiter man har kvar. En annan spelare blandar, delar ut katterna igen och börjar spelet. En match är 10 omgångar. När matchen är slut räknar spelarna sina parasiter och den som har minst vinner.

_____________________

Djeco har leksaker, pussel, spel och pyssel

Djeco är ett franskt familjeföretag som startade 1954. De har främst fokus på pedagogiska och kvalitativa leksaker, spel, pussel och pyssel.

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.

Alla leksaker, spel och pussel är utformade för att främja fantasin och kreativiteten hos barn. Det är genomgående en hög kvalité på leksakerna vilket gör att de kan användas om och om igen och även gå i arv till nästa barn eller till och med till nästa generation.

Förpackningarna som de kommer i är alltid mycket fina och kan ligga fram även när de inte används.