Batasaurus - Den starkaste dinosaurien vinner från Djeco

  • 119 kr

Dinosaurierna attackerar och hämnas... ett memorybaserat strategispel. Från Djeco. Tar 10 minuter att spela. Från 5 år. 2-4 spelare. Bra att ta med på resa.

Dinosaurierna attackerar och hämnas... ett memorybaserat strategispel. Se mer om spelreglerna, längre ner på sidan.

Från Djeco.

10 minuter
Från 5 år
2-4 spelare
Bra kalaspresent
Bra på resa

________________________________________

Vad tycker de som testat?

"Mycket, mycket kul! Vi vill spela igen!" - Två åttaåringar

"Enkla regler och tar bara 10 minuter att spela. Bra blandning av strategi, minne och tur vilket gör att det är kul även för vuxna." - Mamma

________________________________

Spelets mål: Vinna så många strider som möjligt för att få flest dinosauriekort.

Spelförberedelser: Varje spelare tar en serie med 12 dinosaurier. Spelarna blandar sina kort och lägger dem framför sig med framsidorna uppåt, i den ordning som de kommer fram. (Du kan lägga 2 rader med 6 kort eller 3 rader med 4 kort). Under 30 sekunder försöker spelarna komma ihåg var deras 12 dinosaurier är placerade och vänder sedan sina 12 kort så att framsidan hamnar nedåt men låter dem ligga kvar på samma ställe.

Spelets mål: Vinna så många strider som möjligt för att få flest dinosauriekort.

Så här spelar man: Den yngsta spelaren börjar. Hen vänder på valfritt kort av sina 12 kort och lägger det i mitten av bordet. Sedan fortsätter man medurs tills alla spelare lagt ett kort i mitten av bordet med framsidan uppåt. Den som har det starkaste kortet vinner alla de andra spelade korten som läggs i en hög vid sidan om spelaren för poängräkningen. Det är sedan den spelaren som vann potten som börjar spela på nytt, och så vidare.

Specialfall: När flera spelare lägger upp ett kort med samma styrka blir det "strid" mellan dem: Varje berörd spelare lägger ett valfritt kort med framsidan nedåt på det kort som hen valt att spela. När alla spelare gjort samma sak vänder de alla samtidigt på sina kort. Den spelare som har det starkaste kortet vinner alla de spelade korten i mitten av bordet. Om 2 eller fler spelare på nytt spelar ett kort med samma styrka fortsätter de, och endast de, att strida på samma sätt tills en spelare vinner.

Observera

– Om flera spelare lägger lika starka kort men en annan spelare har ett starkare så blir det ingen strid. Den med starkast kort vinner.

– Det kan hända att vissa spelare har kvar ett eller flera kort i slutet av ett spelparti mellan 3 eller 4 spelare; i detta fall lägger spelarna dessa kort till sin hög av kort de har vunnit.

Vem vinner? Den spelare som har flest kort vinner omgången.

_______________

Djeco har vackra leksaker, pussel, pyssel och spel

Djeco har blivit världskända för sin fantastiska design och sina hållbara, giftfria och lärorika produkter.